Şanlıurfa’da yeni kriz: Yıllık kontrat

Kiralık konut piyasasında yeni bir dönem başladı. Kiracılarla zam pazarlığı yapmak istemeyen ev sahipleri, evlerini yıllık kontratla kiralamaya yöneldi. Ancak, bu yeni sistem, özellikle Şanlıurfa'daki kiracılar için büyük bir sorun haline geldi. Depozito, emlakçı komisyonu ve nakliye masraflarının fahiş fiyatlara çıktığı bu dönemde, yıllık kontrat şartı, kiracılara ek bir yük getiriyor.

Şanlıurfa’da yeni kriz: Yıllık kontrat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Geçtiğimiz aylarda, kirada uygulanan yüzde 25’lik zam sınırının kalkmasıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim arttı. Kiracılar, beklenmedik zamlarla karşılaşırken, ev sahipleri de bu durumu fırsat olarak değerlendirip evlerini yıllık sözleşmelerle kiralamaya başladı. Bu yöntem, ev sahiplerine, kiracılarıyla yıllık anlaşmalar yapmadan, yeni kiracılarla kısa vadeli kontratlar imzalama imkânı tanıyor. Böylece, pazarlık yapmadan belirledikleri fiyatla kirayı tahsil edebiliyorlar.

Ancak, yıllık kontratla kiraya verilen evler, kiracılar için daha zorlayıcı bir hale gelmiş durumda. Uzun vadeli ikamet etmeyi planlayan kiracılar, yıllık ödeme şartıyla karşı karşıya kalırken, aynı zamanda yeni taşınma, depozito ve emlakçı komisyonu gibi ek maliyetlerle de mücadele ediyorlar. Bu durum, özellikle maddi açıdan zor durumda olan kiracılar için büyük bir yük oluşturuyor.

ŞANLIURFA'DA KİRACILAR ÇARESİZ

Şanlıurfa'da yıllık kontratla kiraya verilen evlerin sayısı giderek artarken, kiracılar da bu durumu protesto etti. Çoğu kiracı, ev sahiplerinin bu yeni uygulama ile kendilerini daha da zor durumda bıraktığını belirterek, çözüm beklediklerini ifade etti.  Kiracılar, özellikle kiralık evlerin kısa süreli anlaşmalarla verilmesinin, ailelerin uzun vadeli konforunu zedelediğini söyledi.

Yıllık ödeme zorunluluğu ile karşı karşıya kalan kiracılar, gelirlerini nasıl düzenleyeceklerini bilemediklerini ifade ederken, "Bu duruma bir çözüm bulunmalı" dedi.

Şanlıurfa’da yeni kriz: Yıllık kontrat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.